V měsíci květnu BALÍKOVNA NA ADRESU pouze za 30,-Kč :)

Imbolc: Svátek probouzející se přírody a nových začátků

 

V tichu zimní krajiny, kdy se zdá, že příroda spí pod těžkým břemenem sněhu a ledu, nastává Imbolc – starodávný svátek, který předznamenává probouzení země a příchod nového cyklu. Připadající na začátek února, tento čas slavíme jako příslib nadcházejícího jara, kdy se dny prodlužují a první známky života se začínají probouzet z dlouhého zimního spánku.

Historie a význam Imbolcu sahají hluboko do keltské tradice, kde byl tento svátek spojen s bohyní Brigid, symbolem plodnosti, ohně a léčitelství. Bohyně Brigid, ochránkyně zemědělců a pastevců, byla ctěna jako ta, která přináší obnovu života a úrodnost zemi po dlouhé a chladné zimě.

Oslavy Imbolcu se nesly ve znamení světla a ohně, symbolizujících návrat slunečních paprsků a jejich obnovující sílu. Rozsvěcování svící a ohňů bylo způsobem, jak přivítat slunce zpět do našich životů, ale také činem očisty a přípravy na nový začátek. Oheň měl moc očistit prostor od staré energie a připravit půdu pro nové plody.

V současné době můžeme oslavu Imbolcu vnímat jako příležitost k očistě nejen našeho fyzického prostředí, ale i naší mysli a ducha. Ledové koupele, bylinkové kúry a vykuřování bylinami jsou způsoby, jak se můžeme zbavit starých vzorců a otevřít se novým možnostem. Tento čas nabízí prostor pro introspekci, meditaci a věštění, kdy můžeme hledat vedení a pochopení pro nadcházející období.

Imbolc nás učí oceňovat cykly přírody a naše spojení s ní. Je připomínkou, že i v nejtemnějších obdobích se může objevit světlo a že každý konec je zároveň začátkem něčeho nového. V tomto duchu můžeme tento svátek využít k vysazení "semen" našich budoucích projektů, snů a cílů.

Oslavme tedy Imbolc jako čas obnovy, čistoty a nových začátků. Zapalme svíčku nebo oheň, vzdáme dík přírodě za její nekonečný cyklus života a smrti a připravme se s otevřeným srdcem na příchod jara. Nechť tento svátek přinese světlo do našich domovů a srdcí a pomůže nám kráčet vpřed s nadějí a obnovenou energií.

 

Na počest tohoto svátku jsme pro Vás namíchali speciální parfémovou směs nesoucí název právě IMBOLC. Je postavená na eukalyptu s podtóny citrusů a dřeva. Přináší očistu vzduchu i mysli. Více si můžete přečíst zde: Parfémová směs IMBOLC.

EO - IMBOLC (1)